Súria promou una comunitat energètica amb empreses del polígon la Pobla

L'Ajuntament de Súria impulsarà una comunitat energètica solar d'autoconsum compartit al polígon la Pobla, amb la participació voluntària de les empreses d'aquesta àrea industrial. Les plaques fotovoltaiques seran instal·lades sobre la coberta del magatzem municipal de La Pobla i en un terreny municipal del polígon, amb una previsió de potència de 83 kW.

L'alcalde de Súria va explicar que el projecte es planteja com "un servei" a les empreses del polígon per tal que puguin reduir els seus costos energètics i participin en un projecte que aposta per la sostenibilitat i l'energia renovable.

La descripció del projecte va anar a càrrec de Xavier Massa, director d'operacions de l'empresa Km0 Energy. D'acord amb la normativa vigent, les empreses que formin part de la comunitat energètica hauran de pagar una taxa municipal que es veurà àmpliament compensada per l'estalvi econòmic anual en la factura elèctrica.

L'Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds per formar part de la comunitat energètica del polígon la Pobla, amb tres opcions de participació en funció de la potència que es vulgui subscriure. El termini de sol·licituds serà anunciat oportunament.

La creació d'aquesta comunitat energètica forma part de les iniciatives impulsades per l'àrea de Transició Energètica de l'Ajuntament per a la implantació i el desenvolupament de les energies renovables a la vila.

 

Info: Súria promou una comunitat energètica amb empreses del polígon la Pobla (naciodigital.cat)