Xerrada sobre la nova normativa de facturació per a empreses i comerços

El local social del barri de Sant Jaume va acollir el passat dimarts 12 de març una xerrada informativa sobre la nova normativa de facturació i tiquets de caixa, adreçada a l’empresariat i al comerç de la vila. La celebració de la xerrada en aquest espai s’emmarca dins de la voluntat d’aprofitar l’equipament per a la celebració d’actes públics, contribuint a la dinamització del barri.

Aquesta nova normativa comportarà la implantació de la facturació electrònica a partir de l’1 de juliol de 2025, en substitució de les factures completes i simplificades (tiquets de caixa). Això obligarà el sector empresarial i comercial a adoptar nous requeriments tècnics i informàtics. L’acte va ser organitzat per l’Associació Empresarial de Súria, conjuntament amb l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Súria i l’oficina de Acelera Pyme Rural de la Catalunya Central.

Aquesta oficina, a càrrec de Pimec Catalunya central, facilita un servei de sensibilització i orientació als autònoms i pimes de municipis de menys de 20.000 habitants per iniciar processos de transformació digital, així com ajudar a trobar empreses digitalitzadores per contractar solucions tecnològiques. El programa Acelera Pyme és impulsat pel ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital i la Diputació de Barcelona, amb la subvenció de fons socials europeus.

El local de Sant Jaume forma part de l’edificació construïda en l’antiga illa interior del barri per dotar-lo d’un nou equipament social, renovar la xarxa de serveis públics i resoldre els problemes de comunicació i accessibilitat de l’entorn. Habitualment, el local és utilitzat per a les activitats de l’Associació de Veïns Raval Vell-barri de Sant Jaume.
 

Font: ManresaDiari https://www.manresadiari.cat/noticies/detail.php?id=76936#