Visita el centre d'interpretació del Museu de la Mineria a l'edifici del Casinet

El centre d’interpretació del Museu de la Mineria ja es pot visitar a l’edifici del Casinet, coincidint amb la reobertura de l’Oficina de Turisme al Poble Vell i la represa de l’activitat d’exposicions a Cal Balaguer del Porxo amb la mostra ‘Els cables miners a Súria’.

L’objectiu inicial d’aquest centre d’interpretació és presentar de forma permanent diferents elements i vídeos sobre la història de l’activitat minera a Súria. A mesura que el projecte del Museu de la Mineria es vagi desenvolupant, el centre també es convertirà en punt de partida de diferents itineraris relacionats amb el sector.

L’horari d’obertura del centre d’interpretació coincideix amb el de l’Oficina de Turisme, amb accés per la segona planta de Cal Balaguer del Porxo:

  • De divendres a diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h.
  • Dissabtes feiners, també de 17.00 a 19.00 h.

El centre d’interpretació del Museu de la Mineria és una iniciativa de l’Ajuntament de Súria, amb producció de l’empresa especialitzada Molècula SL i a partir d’un projecte museogràfic d’Albert Fàbrega i de Santi Molera.

El Museu de la Mineria vol respondre al concepte d’ecomuseu, basat en itineraris per indrets destacats de la història de la mineria al municipi. Per aquest motiu, el centre d’interpretació també funcionarà com a punt d’acollida per a les persones que el visitin.

L’exposició ‘Els cables miners a Súria’ és una iniciativa de l’Ajuntament de Súria per recollir i difondre la història de les dues instal·lacions aèries de transport de potassa que van funcionar a la vila al llarg del segle XX: el cable miner de Cardona a Súria (1929-69) i el cable de la mina de Cabanasses (1962-88).

La mostra recull la informació obtinguda a partir d’entrevistes i tallers de recuperació històrica amb antics treballadors, familiars i altres persones vinculades al funcionament d’aquestes emblemàtiques instal·lacions mineres. Aquestes accions de recuperació històrica van comptar amb el suport de la cooperativa L’Arada Creativitat Social, Geoparc de la Catalunya Central i Diputació de Barcelona.

L’exposició ‘Els cables miners a Súria’ es pot visitar a Cal Balaguer del Porxo fins al proper 25 de juny en l’horari esmentat.